Parket van Leuven geeft meer details vrij over dodelijk ongeval waarbij driejarig meisje het leven liet

Ongeluk

Het parket van Leuven heeft meer details vrijgegeven over het dodelijke verkeersongeval in Wommersom, deelgemeente van Linter. Daar kwam gisterenavond het driejarige meisje Ranim om het leven bij een verkeersongeluk.

Het meisje zou in de eerste kleuterklas in De Zandloper hebben gezeten, zo horen we van een buurtbewoonster. Het ongeval gebeurde toen de mama het kindje kwam ophalen in de buitenschoolse kinderopvang in de Zandstraat.

"Omstreeks 18.10 uur werd de politie van de PZ Getevallei opgeroepen voor een verkeersongeval in de Zandstraat in Linter. Een ziekenwagen van de brandweer Tienen en de MUG van het Heilig Hartziekenhuis Tienen kwamen eveneens ter plaatse. Ter plaatse konden de politiemensen vaststellen dat een driejarig meisje uit Linter naast het voetpad op de rijbaan lag. Verschillende zorgverleners waren bezig met de reanimatie van het kind. Het meisje werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ Gasthuisberg te Leuven, waar zij even later overleed ingevolge zwaar schedeltrauma", zo vertelt Sarah Callewaert, woordvoerster van het parket van Leuven.

"De 29-jarige moeder van het meisje was in shock, gaf een wisselend eerste relaas en kon nog niet verhoord worden.  De bestuurder van het voertuig, een 49-jarige man uit Linter, legde een negatieve adem- en speekseltest af. Hij verklaarde dat hij een bonk hoorde en in zijn spiegel een fiets op de grond zag liggen. Hij zou geen fietser gezien hebben en zou zich onmiddellijk aan de kant hebben gezet", stelt Callewaert. 

Het parket heeft een wetsarts en een verkeersdeskundige aangesteld. "Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige ter plaatse zou de fiets, met het kindje achterop in het kinderzitje, omvergevallen zijn waardoor het kind op de rijbaan terechtkwam en mogelijks werd aangereden. Hoe de fiets gevallen is wordt verder onderzocht. Zowel voertuig als fiets zullen verder worden onderzocht door de verkeersdeskundige. Ook politioneel wordt het onderzoek verdergezet", besluit Callewaert.

"Het is natuurlijk een hele droevige zaak en het enige wat je dan kan doen is je steun en medelijden betuigen. Natuurlijk leven we mee met de betrokkenen", aldus de burgemeester.

Volgens de burgemeester zou het meisje geen helm gedragen hebben. 

Lees meer over