Naakte tiener gaat tot twee keer lopen van de politie na brandstichting

30 mei 2023 | 11u18 | Gepost door redactie
De Tiensesteenweg op de grens van Bierbeek en Pellenberg

Een negentienjarige man heeft het deze zaterdag nogal bont gemaakt op de Tiensesteenweg op de grens van Pellenberg en Bierbeek. Hij zou een tuinhuis in brand hebben gestoken en nam daarna de vlucht. De politie moest er twee keer achteraan, hij werd daarna naar het UZ Gasthuisberg overgebracht met zware brandwonden.

De politie van de zone Lubbeek kreeg zaterdagnamiddag twee telefoontjes binnen op korte tijd. Eerst werd een tuinhuis in lichterlaaie gemeld aan de Tiensesteenweg en kort daarna de melding van een naakte en verbrande man daar in de buurt, al snel werden beide feiten aan elkaar gelinkt.

De man was binnengedrongen in het tuinhuis dat hoorde bij een leegstaande woning. In de ruimte bevond zich een brandstof in een bus, deze werd meer dan waarschijnlijk in brand gestoken. Dat moet het onderzoek van het Leuvense parket nog uitwijzen. Gelukkig kon de brandweer de vlammen snel blussen.

Daarna ging de tiener op de vlucht langsheen de Tiensesteenweg, ook langs het plaatselijke restaurant Deborah viel hij te zien. De politie moest er twee keer te voet achteraan, hij vluchtte zelfs eens een veld in. Finaal kreeg de politie hem toch te pakken en werd hij met derdegraads brandwonden naar het UZ Gasthuisberg in Leuven overgebracht. Hij ligt daar nog steeds, door de aard van zijn verwondingen is hij nog steeds niet verhoorbaar door de politie.

Lees meer over