Na WK gravel in Leuven in 2024, nu ook Belgisch kampioenschap in Oud-Heverlee

Gravel
Eerder raakte al bekend dat er in navolging van het WK wielrennen in Leuven er in 2024 er een wereldtitelstrijd gravelbike tussen Halle en Leuven komt. In Oud-Heverlee komt in 2023 het allereerste Belgische kampioenschap.

Het parcours van het WK, meer bepaald de finishlus in het Meerdaalwoud, loopt in elk geval al door Oud-Heverlee. Oud-Heverlee fungeert volgend najaar, op 15 oktober 2023, dan ook als start- en aankomstplaats van het eerste BK gravel dat dan zal georganiseerd worden. Het wordt tegelijk een eerste kennismaking met het WK-parcours en de lokale ronde in het Meerdaalwoud. 

“Oud-Heverlee, gelegen in het Meerdaalwoud, is een waar paradijs voor alle fietsers én zeker voor de gravelaar. Onze onthaalpoort van de Brabantse Wouden willen we op een sportieve manier onder de aandacht brengen. De start en aankomst van het Belgisch kampioenschap bevindt zich op het Zoet Water, een plaats waar natuur, recreatie, horeca en erfgoed samenkomen. Daar kan Oud-Heverlee een quasi volledig onverhard parcours aanbieden voor de gravelaar", wist Katrien Timmermans (CD&V), schepen van Sport in Oud-Heverlee.

De UCI Gravel World Championships 2024 wordt de derde editie van dat WK gravel. Het eerste vond plaats in oktober dit jaar in het Italiaanse Veneto en werd gewonnen door onze landgenoot Gianni Vermeersch. Zijn ogen fonkelden bij de persvoorstelling dan ook: “Na de eerste wereldkampioen ook de eerste Belgische kampioen in het gravel worden, daar wil ik voor gaan. Het WK noteer ik ook al met stip. Ik ken de regio van een aantal cyclocrossen in het verleden. Hier valt een zeer mooi parcours uit te stippelen met ook best wat hoogtemeters. Spek naar mijn bek, ik kijk er al naar uit en ik zal niet de enige zijn.” Naast Vermeersch zullen tal van andere landgenoten die hun liefde voor het gravelen niet wegsteken ook in 2024 tot de favorieten behoren.

Lees meer over