Mariakapelletjes krijgen als vertelkapel een eigentijdse invulling

kapel

Vlaanderen is bezaaid met Mariakapelletjes in vele vormen en formaten.  Ze worden nu door Ferm en CCV nieuw leven ingeblazen door er vertelkapellen van te maken. 

De vertelkapellen vind je binnenkort overal in Vlaanderen. Wandelaars, fietsers of andere passanten vinden ze bijvoorbeeld via fiets- of wandelpaden. Bij elke kapel kunnen mensen – via een QR-code - luisteren naar fictieve eigentijdse vertellingen over iemand die de kracht vond om bij moeilijke ervaringen rond relaties, ziekte of afscheid toch staande te blijven. Ferm en CCV gingen in zee met schrijfster Kolet Janssen en met de audiovisuele kunstenaars Karlien Goeman en Rogier Harkema. Dit resulteerde in vijf luisterverhalen.

CCV en Ferm hopen met dit project zowel ouderen als jongvolwassenen en hun gezinnen de troost en de kracht te kunnen laten ervaren die uitgaat van de Mariakapelletjes. Dit initiatief sluit aan bij de oproep van Parcum om het erfgoed van Mariakapellen in Vlaanderen eigentijds te ontsluiten. Meer info over het project van de Vertelkapel is te vinden op vertelkapel.ccv.be

Lees meer over