Man krijgt geen extra celstraf na belaging van elf vrouwen per telefoon: "Ik ga u aan tafel binden en verkrachten"

rechtbank

Een man uit Haacht werd veroordeeld omdat hij elf vrouwen telefonisch heeft belaagd. Gezien hij voor soortgelijke feiten in Antwerpen al eens werd veroordeeld kreeg hij geen extra straf, maar werd deze bij de eerder uitgesproken straf van 30 maanden cel, deels met uitstel, gevoegd.

Hij liep dus in 2023 al een veroordeling op voor soortgelijke feiten. Volgens de rechter gaat het om 'eenheid van opzet'. Dat betekent dat de feiten quasi hetzelfde zijn en ongeveer in dezelfde periode gebeurden. De rechter voegde de feiten bij die uitgesproken straf die werd uitgesproken in Antwerpen: 30 maanden, waarvan een deel met uitstel. Hij wordt verplicht om psychologische begeleiding te volgen en hij kreeg een contactverbod met zijn slachtoffers.

Hij zocht de gegevens op van voor hem onbekende vrouwen en belde hen snel na elkaar op. Hij sprak ook bedreigende boodschappen uit, zo wisten ze bij Radio 2. "Ik weet u wonen, ik ga u aan tafel binden en u verkrachten", zei hij onder andere. Op twee jaar tijd joeg hij zo elf vrouwen de gordijnen in van angst. Volgens de rechter puurde hij er zelfs genoegen uit.

Lees meer over