Man betrapt met ruim drie promille alcohol achter het stuur

alcoholcontrole

De agenten van de politiezone Lubbeek namen deze zondag het rijbewijs in beslag van twee chauffeurs die reden onder invloed van alcohol. Telkens werd het rijbewijs voor vijftien dagen afgenomen, één chauffeur blies zelfs meer dan drie promille.

Op de Staatsbaan in Lubbeek werd zondagochtend rond 5.30 uur een chauffeur opgemerkt door een patrouille. Hij startte net iets te sportief zijn wagen en werd snel aan de kant gezet. De chauffeur, een vijftiger uit Holsbeek, had 1,27 promille alcohol in het bloed. Hij moet het de komende vijftien dagen zonder rijbewijs stellen.

De politie stopt omstreeks 13 uur nog een wagen aan het Dorp in de Holsbeekse deelgemeente Nieuwrode. De chauffeur, een zestiger uit Holsbeek, bleek maar liefst 3,27 promille alcohol in het bloed te hebben. Dat staat gelijk aan iets meer dan vijftien pinten of ongeveer twee flessen sterke drank. Ook hij moet het even zonder rijbewijs doen. Deze laatste chauffeur mag het zeker komen uitleggen aan de Leuvense politierechter. Gezien de alcoholgraad in zijn bloed is de kans enorm groot dat hij minstens aan alcoholslot in de wagen zal worden opgelegd. 

"Dit hoog alcoholgehalte achter het stuur komen we gelukkig niet vaak tegen. De chauffeur heeft veel te veel gedronken om te mogen rijden. Gelukkig hebben onze patrouilles hier oog voor", wisten ze bij de politiezone Lubbeek.

Lees meer over