Lubbeek en Leuven planten bomen

23 februari 2024 | 10u27 | Gepost door annpeeters
kinderen bomen planten
In de gemeente Lubbeek en in Leuven werden donderdag boompjes geplant.

In Leuven kwamen leerlingen van de scholen Matadi en Sint-Norbertus naar de Abdij van Park om er te helpen planten. De kinderen werken zo mee aan de verdere ontwikkeling van het natuurpark ‘De Warande’. De stad pakt er de komende weken de site van de voormalige voetbal- en tennisterreinen aan volgens de visie uit een wetenschappelijk bestudeerd en uitgewerkt landschapsbeheerplan van de parkabdij. Er zullen 50 hoogstammige en meerstammige bomen en 970 struiken geplant worden. Naast de bomen komen natuurlijke spel- en zitelementen. In de nabije toekomst zullen er drie zones zijn in het natuurpark.

"De eerste zone is een open veld, waar bal- en pleinspelen mogelijk zijn. Aan de randen zullen arboretumbomen groeien en voegen we verschillende zitelementen zoals boombanken en een buitenklasje toe. In het tweede zone komen er natuurlijke speel- en zitelementen, waar kinderen kunnen ravotten, klauteren en verpozen. Wie nog verder gaat, komt in de derde zone de meest stille zone. Daar staat het recent aangebrachte kunstwerk Aedicula, dat dankzij de aanplantingen nu mooi geïntegreerd geraakt in het landschap", zegt schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (Vooruit).

landschap Lubbeek
Ook in Lubbeek werden opnieuw bomen aangeplant. Op het perceel naast het Tafelbos werd eerder al een jeugdplantdag georganiseerd en nu heeft het gemeentepersoneel de laatste 300 bomen geplant. Eerste schepen Hugo Simoens (CD&V) stak daar de handen uit de mouwen. 
bomen planten Lubbeek

Lees meer over