Leuvense vannacht opgeschrikt door lichtflits en luide knal, woning vat vuur na blikseminslag

15 maart 2023 | 10u50 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld.

Het Leuvense werd in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een luide knal en een felle lichtflits. De bliksem zorgde voor een woningbrand in de gemeente Begijnendijk, zo bevestigt burgemeester Bert Ceulemans (SAMEN).

De knal was te horen iets na 1 uur, zo laten mensen weten op sociale media. “De knal was blijkbaar zo hevig dat mensen uit hun bed werden getild”, weet Ceulemans. Op de Werchtersesteenweg was er een woningbrand die ontstond door de blikseminslag. Brandweerlui van de Hulpverleningszone Oost, post Aarschot, kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

De brand ontstond in de aanbouw van de woning die zwaar beschadigd werd door de vlammen. De bewoonster kon uit haar brandende woning vluchten en de brandweerlui konden verhinderen dat het vuur zich verspreidde naar het hoofdgebouw.

De hoofdschakelaar van de elektriciteit sprong eveneens af zodat mensen van Fluvius eveneens ter plaatse moesten komen want de omgeving zat hierdoor zonder stroom. De getroffen woning werd afgekoppeld van het net. De bewoonster werd intussen tijdelijk ondergebracht bij familie.