Koen Crucke ziet hoe winnaar van bestemming X Gino medekandidaat financieel helpt om project van de grond te krijgen

BEstemming X

De Diestse Gino Passchier, de winnaar van het VTM programma Bestemming X, geeft een deel van zijn prijzengeld aan medekandidaat Zeno Madder die een catamaran-project wil uitbouwen in Fuerteventura. Hoeveel hij precies doneerde wil de winnaar liever niet kwijt, maar Gino wil ook nog een financiële bijdrage leveren aan het dierenwelzijn in ons land.

Gino bezorgde het geld aan Zeno tijdens een reünie met andere kandidaten waar ook Koen Crucke opdaagde. “Koen is een vriend van mij en hij kwam even dag zeggen. Het project van Zeno is een catamaran zeilboot waarmee hij later wil charteren. Aangezien ik al heel mijn leven met boten bezig ben, weet ik wat het kost om een boot vaarklaar te maken. Ik had tijdens de finale beloofd om hem hierin te helpen indien ik zou winnen en belofte maakt schuld. Ik wilde het geld zelf gaan brengen in Fuertaventura maar ik ga er pas geraken in de zomer en ze hebben het geld nu nodig. Hoeveel ik precies gaf, is relatief, ik weet alleen dat hij er dolgelukkig mee was.”

Naast de financiële hulp aan zijn medekandidaat wil Gino ook nog iets betekenen voor dierenwelzijn. “We hebben geen kinderen en onze vrije tijd gaat dan ook vooral uit naar dieren en reizen.”

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Gino
Koen Crucke kwam ook langs
Gino
Gino gaf de steun tijdens een reünie

Lees meer over