Jaloerse vrouw blinddoekt ex tijdens seksdate en slaat hem neer met betonnen klinker

rechtbank

De jonge vrouw kon het niet verkroppen dat haar ex een einde had gemaakt aan hun relatie. In het Alexianenpark in Leuven bond ze hem geblinddoekt aan een boom vast. Ze sloeg hem neer met een betonnen klinker. Ze riskeert zes jaar cel voor poging tot moord.

S. S. (24) uit Huldenberg stond op de Leuvense strafrechtbank terecht voor poging tot moord op haar ex-vriend, zo meldt HLN. Onder het mom van een seksafspraak bond ze vast aan een boom in Leuven. Terwijl hij geblinddoekt was, kreeg hij een zware klinker tegen het hoofd. De politie vond veel bewijzen tegen haar terug, gaande van een verwijderde zelfmoordbrief, tot een stappenplan en verdachte verklaringen.

'Extreme verlatingsangst. Gekend om wraak te nemen. Een psychopaat', dat zijn maar enkele termen die kennissen van S. S. gebruiken om haar te kenmerken. Ze had al een contactverbod lopen tegen een andere ex. Ze stopte in het verleden al ontharingscrème in shampoo en laxeermiddel in de drinkbus van een ex. Een week voor de feiten duwde ze nog een sigaret uit in de nek van het slachtoffer. Na het beëindigen van hun relatie stuurde ze hem nog 444 berichten op een kleine twee uur tijd.

Onder het mom van seks bond de blonde vrouw op 17 juni 2019 het slachtoffer vast aan een boom. Toen zijn ogen afgedekt waren, kreeg hij een betonnen klinker van 3,5 kilo op zijn hoofd. De jongen nam de benen, maar zij riep hem nog na: “Zet je nog even neer, de verrassing is nog niet klaar.” Het slachtoffer kwam er vanaf met met een hoofdwonde tot op het bot.

Naar eigen zeggen ging S. S. naar haar handtas om het glijmiddel te pakken, toen plots iemand uit de struiken kwam met een steen. Ze meldde de politie dat de dader alles goed gepland had. Volgens het openbaar ministerie kon ze de bloedspatten op haar mouw niet verklaren. Net voor de feiten had ze een zelfmoordbrief op haar telefoon, in naam van het slachtoffer. De politie trof ook een lijstje met verschillende tips aan bij een huiszoeking zoals: verstop je haren. Let op vingerafdrukken. Maak zijn gsm kapot. “De avond ervoor stuurde ze nog een sms naar het slachtoffer. Waarom praat je zoveel over zelfmoord?” Volgens de procureur was dit de eerste vermelding van zelfdoding in hun berichten. Ook het slachtoffer ontkent dat hij het ooit had over zelfdoding. Conclusie: de moordpoging was tot in de puntjes voorbereid. "Waar is verdorie uw schuldinzicht en verantwoordelijkheid die u moet opnemen? Om de maatschappij te beschermen, vorder ik een effectieve gevangenisstraf van zes jaar”, klonk het bij het openbaar ministerie. Uitspraak op 25 april.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Lees meer over