In Tervuren werd meer dan zestig procent van de inbraken in het Voer- en Dijleland gepleegd

deur

De politiezone VoDi, bestaande uit Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee en Tervuren, stelde in 2023 211 inbraken vast. Dat zijn er 75 minder dan in 2022, wat een daling van 26 procent betekent.

Zoals in de meeste politiezones van het arrondissement Leuven, volgt ook de politiezone Voer en Dijle de algemeen dalende trend, waar het aantal diefstallen met braak uit gebouwen met bijna 19 procent afnam.

In Tervuren werd maar liefst 61,1 procent van de inbraken gepleegd. Het aandeel van deze gemeente tegenover de drie anderen in de zone nam met bijna 12 procent toe. In de drie andere gemeentes namen de aandelen af. In Oud-Heverlee waren er 5,2 procent minder zware diefstallen uit gebouwen en ook in Bertem werd 4 procent minder geteld. In Huldenberg was het verschil iets kleiner, met name 2,7 procent.

“In Tervuren staan er grote huizen en daar verwacht men buit te maken. We hebben ook enkele slaapwijken zoals in deelgemeente Moorsel, daar valt overdag vrij weinig te doen of te zien. De gemeente is vrij goed gelegen in de buurt van grote verbindingswegen zoals de Vier Armen. Deze worden vooral in de richting van Brussel gebruikt. We merken ook op dat daders stilaan ook meer het openbaar vervoer zoals de bus of de tram gebruiken. We grenzen ook aan het Brusselse arrondissement. Daar horen we qua inbraakcijfers bij de laagsten, in het Leuvense gebied bij de hoogsten”, klonk het bij de politiezone Voer en Dijle.

Lees meer over