In overvolle aula werd afscheid genomen van Catharina, de mama die onlangs te horen kreeg dat ze nog enkele weken had

Catharina

Zaterdag 29 juli werd in een overvolle aula afscheid genomen van Catharina Cuomo, de 40-jarige alleenstaande mama uit Diest die enkele weken geleden te horen kreeg dat ze nog maar enkele weken te leven had.

De aula van begrafenisondernemer JULIS in Diest zat overvol en een aantal mensen moesten achteraan blijven recht staan, dat toont al meteen hoe geliefd de vrouw was en dat ze een fantastische dame was hoorden we eerder al in getuigenissen van een vriendin maar bleek ook tijdens de dienst.

Die begon met een pakkend filmpje waarin een aantal foto’s verwerkt zaten van Catharina. Daarop is een mama te zien die zoveel warmte en levensvreugde uitstraalt en een piano. “Ze werd geboren op 4 augustus 1982 en op haar achtste ging ze naar de muziekschool waar ze piano leerde spelen en met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Op haar achttiende ging ze naar het Lemmensinstituut en ze was best een brave puber, al durfde ze weleens een dagje school overslaan. Ze had ook een voorliefde voor kleren, haar dressing was te klein”, horen we tijdens de ceremonie.

Catharina kreeg met Tom drie kinderen. “Ze werkte bij een juwelier en Tom stapte er binnen voor een nieuw uurwerk. Daarna kwam hij regelmatig terug omdat er problemen waren met het uurwerk, de waarheid was dat hij kwam voor diegene die hem het uurwerk verkocht. Ze kregen in 2008 zoon Yorbe en in 2011 verloren ze dochter Yunia, een jaar later werd dochter Deliah geboren.”

Lees verder onder de foto. 

Catharina
Heel wat mensen kwamen afscheid nemen van Catharina

“Huil maar niet omdat ik er niet meer ben maar glimlach omdat ik er was"

Enkele weken geleden kreeg Catharina te horen dat ze nog maar enkele weken te leven had, ze schreef daarop zelf het scenario voor de begrafenis. Ze overleed twee weken later, op 25 juli omgeven door haar familie in de Diestse deelgemeente Kaggevinne, aan de gevolgen van huidkanker en werd amper 40.

“Huil maar niet omdat ik er niet meer ben maar glimlach omdat ik er was”, staat te lezen op het rouwprentje. Dat ze veel mensen had die haar liefhadden, bewees de opkomst voor haar afscheid.

Wij wensen familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe.

Begrafenis Catharina

Lees meer over