Hond Tygo kilometerslang meegesleurd in de Demer en dood teruggevonden

10 november 2023 | 13u12 | Gepost door redactie
Tygo
Tygo, een golden retriever uit Kermt (Hasselt) werd in Aarschot door brandweerlui uit de Demer gehaald. Het dier was overleden. Zo’n week geleden sprong de hond in het water en kwam het dier door de sterke stroming in de sluis terecht langs de Lummense Kiezel in Hasselt.

“Hij speelde graag in het water en we deden dat vaak. Toen hij ditmaal het water in ging zag ik dat de stroming deze keer heel sterk was en dat het water hoger stond. Ik riep hem er terug uit en we speelden naast het water. Toen ik zei dat we naar huis gingen, sprong hij rapper dan dat ik hem kon aanlijnen weer het water in. Deze keer kon hij niet terugzwemmen en is hij in de sluis terechtgekomen. Ik ben nog naar hem toegelopen en het water ingegaan zo diep als ik kon, maar kon zonder gevaar voor eigen leven niet tot bij hem geraken. Ik heb dan in het water onder de brug op hem staan roepen want ik zag hem. Maar onder die brug met dat water was het een hels lawaai, hij heeft me niet gehoord”, schreef baasje Cassandra op sociale media.

Een week lang zochten honderden vrijwilligers naar Tygo, tevergeefs. Nu werd het dier donderdag dood teruggevonden in de Demer in Aarschot, mensen zagen het dier drijven op het water, en zijn kadaver werd uit het water gehaald ter hoogte van het Kasteel Van Nieuwland.

*Tekst: Laurien Holsbeeks.

Lees meer over