Held van 't Veld Vlaams-Brabant is groot succes

Held vant veld
De Groene Kring organiseerde op zondag 26 juni de provinciale Held van ’t Veldwedstrijd in Vlaams-Brabant. Het plaatselijke Groene Kringgewest Midden-Brabant stond in voor de organisatie. Tijdens deze wedstrijd hebben de deelnemende teams zich gemeten in allerlei proeven en streden ze om de provinciale titel. Het was het ideale moment om het werk op het landbouwbedrijf even stil te leggen en te genieten van sport, spel en plezier.

De proeven van Held van ’t Veld, de nationale sport van Groene Kring, zijn gebaseerd op vaardigheden die nodig zijn op een land- en tuinbouwbedrijf. Samenwerken, overleg en communicatie zijn hierbij uitermate belangrijk, maar ook tactisch denkvermogen, kracht en snelheid mogen bij de spelers niet ontbreken. Hoe vervoer je iemand op een snelle en efficiënte manier zonder dat die persoon de grond raakt? Of hoe vang je een ei dat in volle snelheid naar je wordt gegooid, zonder het te breken? Hoe leg je samen vlot een parcours af?

Held van 't Veld Vlaams-Brabant 2022

12 teams en 150 aanwezigen vanuit de hele provincie schreven zich in, maar alleen de beste konden winnen. Na een spannende strijd trokken de Groene Kringgewesten Midden-Brabant, Oost-Pajotteland en Hageland aan het langste eind. Zij gaan door naar de nationale wedstrijd, midden september in Antwerpen.

"Door corona kon Held van ’t Veld de voorbije jaren niet doorgaan. Dat het nu wel opnieuw kan en wij het mochten organiseren, gaf ons heel veel zin om er in te vliegen. En het was goed. Veel volk, veel sport en veel gezelligheid op de Held van ’t Veld gisteren", zegt Jo Vanacker, voorzitter van het gewest Midden-Brabant.