Gezocht: vrijwilligers die een helpende hand willen toesteken in de zorg

9 december 2021 | 15u53 | Gepost door annpeeters
zorg
Het coronavirus blijft een grote impact hebben op onze samenleving. Niet in het minst op de zorg- en welzijnssector. Door de vele ziekenhuisopnames omwille van het coronavirus en door de personeelsuitval, omwille van ziekte of quarantaine, ligt de werkdruk ontzettend hoog in de zorg- en welzijnssector. Daarom lanceert het stadsbestuur samen met Eerstelijnszone Leuven een oproep naar vrijwilligers die een helpende hand willen toesteken.

De hoge druk door corona en personeel dat uitvalt door ziekte of in quarantaine zorgt voor een hoge belasting in de zorg- en welzijnssector. Niet alleen in de ziekenhuizen, ook in de woonzorgcentra, de verblijfscentra voor personen met een beperking, de instellingen voor bijzondere jeugdzorg, in de testcentra… komt men daardoor handen tekort. Daarom lanceert de stad een oproep naar vrijwilligers die graag willen helpen om de sector te ondersteunen.

"Mensen die willen helpen moeten niet noodzakelijk een achtergrond in de zorg hebben", zegt Hendrikje Huysmans van Eerstelijnszone Leuven. “We zoeken naast (para)medische profielen ook mensen die willen helpen in de administratie of logistiek, bijvoorbeeld bezoekers onthalen, het CST controleren aan de testcentra, boodschappen doen, een babbeltje slaan met bewoners of patiënten… Mensen die graag activiteiten in de woonzorgcentra mee begeleiden zoeken we ook. Zo kan het personeel zich meer focussen op de zorgtaken en de patiënten, en vermindert de werklast. We zijn blij met deze oproep naar aanleiding van de vele signalen vanuit verschillende organisaties en hulpverleners. We willen immers blijven inzetten op een kwalitatieve hulpverlening zodat de continuïteit van zorg gegarandeerd blijft en we het samen kunnen volhouden.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.leuvenhelpt.be. Op basis van je interesse, ervaring en profiel word je in contact gebracht met de organisatie die jouw hulp het best kan gebruiken.

Lees meer over