Gezinsactiviteitencentrum voor mensen met een handicap, Het Balanske, zoekt dringend meer vrijwilligers

Balanske
Het Balanske, een gezinsactiviteitencentrum voor personen met een handicap en hun gezin in Tielt-Winge, zoekt vrijwilligers en organiseert daarom een welkomsdag op zondag 22 mei.

“Na een moeilijke coronaperiode zijn we erg blij onze vrijetijdsactiviteiten aan onze doelgroep – kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking – weer te kunnen aanbieden. Omwille van de groei van onze diensten zoeken we extra enthousiastelingen voor de begeleiding van activiteiten. Zo zoeken we onder meer, voor onze volwassenwerkingen MOVE! (Tienen) en Club SOS (Leuven),  extra begeleiders om activiteiten en uitstappen te begeleiden”, zegt directeur Bert Van der Stappen. “Ook zoeken we nog thuisoppassers, onthaalvrijwilligers voor het weekend en begeleiders voor de kleuterwerking Lillebie en Cybersnoezel, om digitale vaardigheden aan te scherpen.”

Vrijwilligers winnen er ook bij

Als vrijwilliger heb je er, volgens de initiatiefnemers, ook voordeel bij.  “Je ontmoet zelf nieuwe, fijne mensen, haalt heel veel voldoening uit wat je voor iemand anders doet en je zal je geen minuut vervelen tijdens de activiteiten. Voor iedereen, maar zeker voor jonge mensen, is het meteen ook een ervaring rijker.

Op zondag 22 mei gooien ze de deuren open voor iedereen die interesse heeft om er als vrijwilliger aan de slag te gaan. “Past het niet om langs te komen maar heb je wel interesse? Neem dan contact op via 016/63.90.21 of stuur een mail naar info@balanske.be.

De welkomsdag start om 14 uur en loopt tot 17 uur.

Meer informatie vind je op www.balanske.be/vrijwilligers.

Tekst: Dirk Desmet

Lees meer over