Foto's zwarte pieten in Glabbeek mogen niet op Facebook, burgemeester snapt het niet

Glabbeek Sint

Burgemeester Peter Reekmans van Glabbeek (Dorpspartij) is niet te spreken over het feit dat Facebook opnieuw zijn foto weigert van de zwarte pieten die binnenkort Glabbeek bezoeken en recent het nieuwe stratenplan kwamen ophalen zodat de Sint alle brave kindjes kan terugvinden in de gemeente.

“Hier gaan we weer! Zelfs een artikel van een onlinekrant delen is al haatdragend volgens Facebook. In plaats van dit compleet doorgeslagen wokegedoe rond zwarte Piet zou men beter iets doen aan de valse profielen van oplichters!”, reageert Reekmans die in zijn gemeente niet plooit voor de almaar luider klinkende vraag om roetpieten in te schakelen, in plaats van zwarte pieten.

“In Glabbeek blijven zwarte pieten zwart, plaatsen we een kerstboom met kerststal in het gemeentehuis en blijven we een kerstmarkt zo noemen. Het zijn blijkbaar weer hoogdagen op Facebook voor de volgelingen van de compleet doorgeslagen linkse wokecultuur. Men mag elke foto of artikel dat ik hier op Facebook deel verwijderen, maar onze tradities zal ik nooit verloochenen”, reageert Reekmans nog.

Lees meer over