Fotograaf Eddy Verloes exposeert zijn werk in 2024 aan sjeiks en ander schoon volk in de Verenigde Arabische Emiraten

eddy verloes
Boutersemse fotograaf Eddy Verloes mag van 28 februari tot 5 maart 2024 naar de Verenigde Arabische Emiraten om er met zijn werk deel te nemen aan het Xposure International Photography Festival, dat kreeg hij zopas te horen van de jury van de gerenommeerde Paris International Street Photography Awards 2023 (PISPA).

Eerder werd hij al geselecteerd als finalist van de prestigieuze LensCulture Black & White Photography Awards 2023 en van de wereldwijd bekende Travel Photographer of the Year Award 2023, een prijs die hij in 2020 al in de wacht sleepte in de categorie ‘People of the World’.

Sinds zijn reeks van chassidische joden aan de Belgische kust viel de fotograaf al zeer vaak in de prijzen. Recent nog verbleef hij in een prestigieus vijfsterrenhotel in Kreta waar hij werd uitgeroepen tot de algemene winnaar van de Great Photo Awards 2023 – Black & White World Photo Competition.

Nu mag hij naar Sharjah, de derde meest bevolkte stad van de Verenigde Arabische Emiraten, na Dubai en Abu Dhabi.

“De internationale jury, bestaande uit zwaargewichten uit de professionele fotografiewereld, uitgevers van bekende fotobladen, galeriehouders enz., koos uit de tienduizenden inzendingen van de meer dan 180 landen uiteindelijk een shortlist van 100 finalisten waarvan er uiteindelijk maar 47 fotografen de eer hebben om in het beroemde Expo Center in Sharjah te exposeren. Het is dan ook een ongelooflijke en wellicht eenmalige eer dat ik op het grootste festival ter wereld gewijd aan de fotografie mijn werk kan exposeren. Maar eerst ga ik me nog voorbereiden op mijn expo Dance of the Sea in Galerie Anmigo in Oostende waar ik - samen met de Oostendse beeldhouwster Martine Vyvey - tijdens de maanden januari en februari een combinatie van recent en nieuw werk over de zee wil presenteren”, zegt Verloes die als enige Belg mag deelnemen aan het festival. “Ik neem er deel samen met 46 andere topfotografen uit de hele wereld die er aan sjeiks en ander schoon volk hun foto’s mogen tonen. Ik kan nauwelijks wachten”, besluit hij lachend.

Lees meer over