Ferm Mamadepot opent officieel de deuren

kind

Ferm Mamadepot Boutersem opent op 25 mei officieel de deuren voor alle gezinnen uit de buurt. 

Steeds meer jonge gezinnen kiezen bewust voor herbruikbare spullen en redden ze graag van de afvalberg. Wie wil kan voortaan ook in Boutersem goede kinderspullen gratis inleveren bij een Ferm Mamadepot. Gedreven vrijwilligers zorgen voor de selectie en het sorteren van het aanbod.

Monique De Dobbeleer, directeur van Ferm vzw dat de Mamadepots in Vlaanderen coördineert: “Met de Ferm Mamadepots stimuleren we het hergebruiken van goede materialen. Door verspilling te helpen voorkomen proberen we de afvalberg te verkleinen. Tegelijk zorgen we ook voor wie moeite heeft om de financiële eindjes aan elkaar te knopen.” 

De financieel meest kwetsbare gezinnen krijgen een voordeelkaart met extra kortingen op de erg lage verkoopprijs. Om de meest kwetsbare gezinnen te bereiken werkt het Mamadepot samen met o.a. het OCMW en Huis van het kind.

Het Ferm Mamadepot wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers en kan rekenen op de steun van het gemeentebestuur. De 15 vrijwilligers zorgen voor een aangename winkelervaring en smeden ook warme banden met de buurt. Monique de Dobbeleer: ”Op termijn hopen we dat dit Mamadepot ook uitgroeit tot een bruisend buurtpunt voor de omgeving.”

 

Lees meer over