Ex- Rode Duivel Guido Nicolaes uit Hoegaarden ontmoette Pelé op een jubileummatch in Anderlecht

30 december 2022 | 11u50 | Gepost door christian.henn…
Pelé en Guido Nicolaes

Guido Nicolaes (72j) uit Hoegaarden kan er prat op gaan de voetballegende Pelé in levende lijve ontmoet te hebben. “Dat was op een jubileummatch voor Paul Van Himst op Anderlecht”, zegt Guido. Het overlijden van de voetballegende roept oude herinneringen op.

“Er werden toen vedetten uit de hele wereld uitgenodigd voor een wedstrijd tussen Anderlecht en de rest van de wereld. We hebben toen met 6-4 gewonnen en ik heb toen, drie of vier doelpunten gemaakt, zeker ben ik niet”, lacht Guido. “Ik speelde toen bij Anderlecht en niet lang daarna is mijn voetbalmiserie begonnen. Ik kreeg een verkeerde trap en lag eruit met twee breuken. Een operatie volgde en de voetbalmiserie begon. Ik heb toch nog tot mijn 42ste gespeeld met een halve voet”.

“Ik ben in de voetbalwereld gebleven tot mijn 52ste, nu 20 jaar geleden, maar stopte omdat ik fel aangegrepen was door het overlijden van twee veelbelovende spelers in Meldert, één door zelfmoord de andere bij een ongeluk. Dan waren er ook nog de gezondheidsproblemen met mijn ouders. Ondertussen bleef ik niet gespaard want ik heb mijn vrouw verloren en heb zelf kanker gehad”, vertelt Guido.

Voetbalcarrière

Guido Nicolaes  begon zijn voetbalcarrière bij SC Hoegaarden, maar werd op zijn 16 de verkocht aan Anderlecht, waar hij met 36 doelpunten topschutter werd bij de UEFA-juniores, in de ploeg samen met Gilles Van Binst. Hij werd uitgeleend aan FC Diest, en werd dan getransfereerd naar Racing Tienen in 3de klasse, waar hij 21 van de 31 goals maakte. Ondertussen was hij in het leger waar hij van de eerste dag in het nationale militairenelftal stond en elke wedstrijd scoorde. Na Tienen speelde hij vier seizoen voor Olympic Charleroi in 2de klasse en werd dan verkocht aan Beerschot, waar hij drie seizoenen bleef en voor de Rode Duivels geselecteerd werd. Na Beerschot ging hij weer naar Anderlecht, maar speelde daar het hele seizoen met inspuitingen. Uiteindelijk bleken er twee breuken in zijn voet te zijn. Na Anderlecht trok hij naar FC Luik voor 5 jaar, maar haalde nooit meer hetzelfde niveau. Daarna ging hij weer naar Racing Tienen waar hij de fusie tot KVK Tienen meemaakte, vervolgens ging hij naar Hannuit, dan bij Hoegaarden, dan drie jaar speler-trainer in Bunsbeek, en tenslotte tot zijn 42ste bij Racing Meldert, waar hij daarna nog 10 jaar trainer bleef.  Twintig jaar geleden verliet hij het voetbalmilieu.

Lees meer over