Eigenaar van Chinees restaurant in Leuven bedreigt trio buurvrouwen met messenslijper

Gewapende overval op tankstation

De eigenaar van een Chinees restaurant in Leuven riskeert vier maanden cel voor bedreigingen tegenover zijn buurvrouwen. Het dispuut ging al een stevige periode over … de geurhinder door huisvuil. Dat gebeurde op de hoek van de Lei en de Brusselsestraat.

Beklaagde W.Z.(39) en zijn buren, eveneens uitbaters van een Chinees restaurant, hadden al even bonje over de geur van huisvuil. Dit dispuut bereikte op 26 mei 2022 een triest hoogtepunt toen een trio buurvrouwen verhaal kwamen halen in het Chinees restaurant van de beklaagde. Volgens de ene partij werd de man snel agressief, liep naar zijn keuken en kwam hij hen bedreigen met een messenslijper. Omstaanders konden het mes uit zijn hand forceren, wisten ze bij HNB.

Volgens de verdediging kwamen de drie buurvrouwen roepend en tierend het restaurant binnen, dit terwijl er nog klanten aanwezig waren. Daar zouden opeens twee gespierde mannen op de proppen zijn gekomen die de dertiger op het hoofd sloegen. Hij ging in zijn keuken een messenslijper halen ter verdediging. Er werd vier maanden cel en 400 euro boete gevraagd.

Lees meer over