Eerste spadesteek politiegebouw Voer en Dijle is gezet

De eerste spadensteek van het nieuwe kantoor van de PZ Vodi
De politie Voer en Dijle bestaande uit de gemeentes Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee en Tervuren zal weldra over een nieuw politiegebouw beschikken. De eerste spadesteek werd onlangs gezet.

De ontwikkeling van het industriepark gelegen aan de Jenne Boisschotstraat, op de grens van de gemeenten Bertem en Tervuren, bood de politiezone de kans om een terrein van 40 are aan te kopen en daarop een nieuw ‘state-of-the-art’ politiegebouw te gaan bouwen.

"Door de centrale ligging in ons grondgebied zal dit de dienstverlening alleen maar ten goede komen. Waar voorheen in ons gebouw in Tervuren de recherche werd ondergebracht en in Sint-Joris-Weert de interventiedienst, zullen ze in de toekomst bij wijze van spreken aan de koffiemachine info kunnen uitwisselen. Het is een verbetering van onze situatie en zo kunnen we sneller in actie komen", klonk het bij de politiezone Vodi.

Nadat de eerste voorbereidende werkzaamheden werden opgestart, werd onlangs met deze spadesteek het officiële startschot gegeven voor de effectieve bouw van het politiecommissariaat. De 'eerste spadesteek' gebeurde in aanwezigheid van de leden van het politiecollege, van het architecten- en adviesbureau Essa, van de bouwfirma Strabag en van de korpsleiding van de politiezone Voer en Dijle. 

Lees meer over