Duikers vinden trouwring van paratriatleet Jan-Willem Verhaegen terug in Rotselaarse Plas

Jan-Willem Verhaegen en zijn ring

Elf dagen was Herentse paratriatleet Jan-Willem Verhaegen (30) zijn trouwring kwijt. Een kleine twee weken geleden verloor hij die tijdens het zwemmen in de Plas van Rotselaar. Hij was er zich aan het voorbereiden op zijn triatlonwedstrijd in Menen. Gelukkig konden twee duikers van de stichting Gevonden-Verloren hem helpen.

Deze stichting gaat op zoek naar voorwerpen die mensen kwijt raakten. De stichting, in Nederland ontstaan, heeft naast 44 Nederlandse zoekers ook vijf Belgen die op vraag actief op jacht gaan naar verloren schatten. In de loop van de zomermaanden hebben de vrijwilligers veel werk.

“Dat was brute pech toen het gebeurde. Ik ben blij dat ze hem gevonden hebben. Het maakt wel dat ik liever duatlons doe in de toekomst in plaats van triatlons, daar blijft enkel het fietsen en het lopen over en verdwijnt het zwemmen. Ik was te snel in het water gegaan. Tijdens triatlon en openwater zwemmen doe ik die uiteraard niet aan normaal gezien, voor de rest uiteraard wel. Ik was toch iets van emotionele waarde kwijt. In de duatlon van Viersel voorbije weekend was ik heel blij dat ik hem terug had, het gaf me een soort van sterkte tijdens de wedstrijd”, getuigde Verhaegen. “We waren gaan horen bij de juwelier voor een replica, maar dat was pas een optie vanaf september. Nu is dat niet meer nodig daar ze hem terug hebben gevonden. Ik ben daar blij om want een replica zou nooit hetzelfde voelen”, zo vertelde de Herentenaar die naar Halle verhuisde met zijn vrouw Nele Lejon, met wie hij sinds 27 december 2019 getrouwd is. Samen hebben ze een zoon, Woutje.

Nele Lejon en Jan-Willem Verhaegen zijn blij dat de trouwring terecht is
Nele Lejon en Jan-Willem Verhaegen zijn blij dat de trouwring terecht is

Lees meer over