Dreigbrieven met varkensteelballen leveren man negen maanden cel op

varken

De Leuvense strafrechter heeft een vijftiger veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan vier met uitstel over drie jaar, en 1.000 euro boete. Deze straf kreeg hij nadat hij drie dreigbrieven verstuurde naar de Leuvense rechtbank, zijn voormalige advocaat en voormalige dokter. Twee van die brieven waren vergezeld van een paar varkensteelballen.

Begin 2018 ontvingen de advocaat van de man en de Leuvense rechtbank brieven waarin hij zijn frustraties over een voorgaand dossier uitte, zo meldde Belga. Hij vermeldde daarin dat ze met die bijgevoegde varkensballen mochten spelen in plaats van de zijne.

Een arts aan het UZ Leuven, die weigerde om documenten op te stellen voor de man, kreeg eveneens de wind van voren. Hij ontving op 23 juni 2020 een dreigbrief. Daarin stond vermeld: "Als mijn documenten niet in orde zijn, zal ik mensen laten betalen om jou een kogel door je kop te laten schieten", klonk het duidelijk.

De huidige raadsman bleek op de zitting geen angst te hebben voor een soortgelijk vervolg en meldde dat de vijftiger de brieven had geschreven op het moment dat hij angstmedicatie aan het afbouwen was. Hierdoor ontstond er in die periode een flinke portie 'wantrouwen tegenover de maatschappij en frustratie', deze werden op een te dierlijke en foute manier geuit. De rechtbank hield deels rekening met deze verklaring en legde vier van de negen maanden cel met uitstel op.

Lees meer over