Dodelijk ongeval op E40 in Everberg: vrachtwagen rijdt in op file

Dodelijk ongeval E40
De E40 tussen Leuven en Brussel is donderdag ter hoogte van Everberg lange tijd afgesloten geweest door een dodelijk ongeval. Het ging om een kop-staartaanrijding waarbij een dode en vijf gewonden vielen. Hierbij raakten drie trucks en twee wagens betrokken. De 60-jarige Rudy Van Goolen uit Rotselaar overleefde de klap niet.

De botsing vond plaats rond 10.30 uur. Het was snel duidelijk dat de kettingbotsing, waarbij in totaal vijf wagens betrokken raken, ernstig was. Een vrachtwagenchauffeur overleefde het niet. Vijf andere weggebruikers raakten gewond en werden naar drie ziekenhuizen in de buurt, waaronder het UZ Gasthuisberg in Leuven, overgebracht. Geen van allen verkeerde in levensgevaar.

Door het voorval was er in Everberg in de richting van Brussel enkel verkeer mogelijk over de linkerrijstrook. De andere drie rijstroken waren afgesloten. Gezien de moeilijke doorgang raadde de federale wegpolitie aan om een alternatieve route te kiezen. Drie weken geleden gebeurde er op quasi dezelfde plaats ook al een dodelijk ongeval.

De rijbaan op de E40 ter hoogte van Everberg werd rond 15.40 uur weer volledig vrijgegeven. De zestigjarige man uit Rotselaar reed in op de file en veroorzaakte zo het ongeval. Hij overleed ter plaatse. De wetsdokter, het labo en een verkeersdeskundige kwamen ter plaatse. "Op basis van het onderzoek van de wetsdokter bestonden er geen aanwijzingen dat de chauffeur reeds overleden was voor het ongeval", klonk het bij het Leuvense parket.

Dodelijk ongeval E40 in Everberg op 14 april 2022
Het dodelijk ongeval bracht heel wat file met zich mee.
Dodelijk ongeval E40

Lees meer over