Dief reed met fiets verloren op E40 in Kortenberg

controle
De federale wegpolitie van Bertem kreeg voorbije donderdagochtend rond 4.07 uur dat er in Kortenberg een fietser op de pechstrook van de E40 richting Brussel reed. Het bleek om een verloren gereden dief te gaan.

Ter plaatse trof de politie effectief een man aan die met een damesfiets op de pechstrook reed. Vooraan op de fiets was er een draagtas bevestigd met hierin onder andere een drone, een aantal zonnebrillen en flesjes parfum.

De verdachte, die geen gekende woon- of verblijfplaats in ons land heeft en volgens een botscan meerderjarig was, kon geen zinnige uitleg geven over de herkomst van al deze voorwerpen.

De verbalisanten gingen dan over tot een nazicht van de SD-kaart in de drone die werd aangetroffen in de draagtas en hieruit bleek dat de drone toebehoorde aan een 28-jarige man uit Kortenberg. Na contactname met deze laatste bleek dat het merendeel van de goederen aangetroffen in de draagtas van de fiets uit diens wagen werden ontvreemd. De verdachte ontkent de feiten ondanks zijn betrapping "op heterdaad". 

Het parket dagvaardde de verdachte via de snelrechtprocedure en hij zal zich in november moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat is tenminste het plan.

Lees meer over