Dader zwaar ongeval met vluchtmisdrijf aan E314 geeft zichzelf aan na huiszoeking in diens bedrijf

Motor aangereden op de oprit van de E314 in Winksele
Op 29 augustus omstreeks 13 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Brusselsesteenweg in Herent, aan de oprit van de E314. Het kwam er tot een aanrijding tussen een bestelwagen en een bromfiets, waarbij de bestuurder en de passagier van de bromfiets zwaar ten val kwamen. De bestelwagen reed weg van de plaats van het ongeval. 

Een getuige zag een witte bestelwagen met blauw opschrift wegrijden richting de E314. Gezien er geen camera’s hangen op de plaats van het ongeval, ging de recherche van de PZ HerKo (Herent-Kortenberg) verder op zoek naar de bestelwagen en de bestuurder ervan. Na recherchewerk van de politiezone kon onder meer op basis van camera’s in de buurt de bestelwagen opgespoord worden die voldeed aan de beschrijving van de getuigen.

Het parket van Leuven vorderde vorige week donderdag een onderzoeksrechter, onder wiens leiding het onderzoek werd verdergezet. Er werd een huiszoeking bevolen door de onderzoeksrechter in het bedrijf in Anderlecht dat eigenaar is van de betrokken bestelwagen. Tijdens de huiszoeking werden foto’s aangetroffen van schade aan de bestelwagen en deze schade kon achteraf ook effectief op het voertuig zelf worden vastgesteld. Ook kon achterhaald worden wie de bestuurder was van de bestelwagen op het ogenblik van het ongeval.

Deze dinsdag kwam de verdachte, een 42-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek, zich aanbieden bij de PZ HerKo. In zijn verhoor verklaarde hij niets gezien of gevoeld te hebben van de aanrijding. Verder kon hij niets verklaren over het ongeval. Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over