Dader van steekpartij op trein blijft langer in de cel

11 April 2024 | 13u04 | Gepost door redactie
treinen

Hussein A., de man die vorige week Ria (69) vier keer met een mes stek in de trein van Leuven naar Antwerpen Centraal, blijft een maand langer aangehouden. De Antwerpse raadkamer kwam deze woensdag tot dat besluit. Een gerechtspsychiater zal hem onderzoeken.

Hussein A., een twintiger van Irakese afkomst, stapte vorige donderdag op de trein en stak de vrouw neer. Zij werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, maar haar toestand was gelukkig al snel stabiel. Hussein, een legale vluchteling, sloeg meteen op de vlucht, maar kon nog door Securail in het Antwerpse station zelf opgepakt worden.

De onderzoeksrechter hield hem aan voor poging moord. Deze woensdag werd voor de raadkamer zijn aanhouding met een maand verlengd. Zo wisten ze bij HLN. Er werd een deskundige aangesteld om naar de geestestoestand van de man te peilen. Zowel de dader als zijn raadsman konden zich vinden in deze beslissing. Nogal wiedes, de dader pleegde deze ontluisterende feiten om langer in de cel te verblijven. De dagen voorafgaand aan de steekpartij pleegde hij al geweldsdelicten om langer in de cel te verblijven.

Lees meer over