Controleur De Lijn krijgt vuistslag in het aangezicht, dader blijkt aan TBC te lijden waardoor betrokkenen getest worden

Illustratiebeeld.
Een controleur van De Lijn heeft vorige week vrijdag in Glabbeek een vuistslag in het gezicht gekregen toen hij een reiziger wilde controleren. Omdat de man blijkbaar aan TBC lijdt, moeten alle betrokkenen nu getest worden.

Het incident gebeurde op een lijnbus rond 18.30 uur. Toen controleurs de reizigers controleerden op het bezit van een geldig vervoersbewijs werd een man agressief en kreeg één van de controleurs een vuistslag in het aangezicht te verwerken. Agenten van de PZ Hageland kwamen ter plaatse en namen de agressieveling mee naar het commissariaat. Na verhoor en nadat de agenten contact hadden met het parket mocht de man beschikken.

Tijdens het verhoor bleek dat de man een TBC-patiënt was, waardoor alle betrokken collega’s, controleurs van De Lijn en de opgetrommelde ambulanciers getest moesten worden om te kijken zij niet besmet geraakten tijdens het incident. Over de uitslag hiervan is er nog niets bekend.

Lees meer over