Commercieel directeur veebedrijf reageert geschokt na beelden wantoestanden in veebedrijf: "Dit is niet wat we willen"

11 April 2023 | 13u42 | Gepost door redactieleuven…
Ongehoord
De commercieel directeur van veebedrijf Vanlommel in Tielt-Winge, Johan Heylen, reageert nadat er beelden opdoken van wantoestanden waarbij kalveren geslagen werden en stroomstoten kregen om ze in de transportwagen te krijgen. "We zijn geschokt en dat is zacht uitgedrukt, hiervoor staat ons bedrijf zeer zeker niet."

Vandaag doken er verborgen camerabeelden op, gefilmd door de Nederlandse dierenrechtenactivisten van Ongehoord, waarbij te zien was hoe kalveren met alle mogelijke middelen de transportwagens werden ingejaagd, desnoods met slagen, schoppen, het gebruik van een elektrische prikkelaar of ze zelfs aan de staart de lucht in tillen. "Het dierenwelzijn vinden wij hier belangrijk, vanzelfsprekend zijn we geschokt door deze beelden, we hadden hier geen idee van. Wat daar gebeurde, nemen we zeer ernstig. Dat de activisten zeggen dat er geen andere methode bestaat en het beter verboden zou worden, daar ben ik het niet mee eens, er bestaan best wel andere manieren. Dit moet heel zeker anders. We gaan adviseurs inschakelen die bij de heropstart de zaak in de gaten gaan houden en mensen een bijscholing gaan geven."

De commercieel directeur begrijpt niet hoe de wantoestanden konden gebeuren. "Wij stellen ons die vraag ook maar dit is iets wat we niet beogen, integendeel. Ook voor ons kwam dit als een verrassing. De meeste betrokkenen zijn externen maar dit is geen excuus, we gaan dit heel zeker aanpakken en het blijft niet bij een waarschuwing. We gaan hier zeker corrigerend optreden want dit kan niet door de beugel."

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over