Chaos op E40 nadat bestuurder in slaap valt, botsabsorbeerder met inzittende ramt en over de kop gaat

Illustratiebeeld.
Bij een spectaculair ongeval op de E40 Brussel-Luik in Heverlee zijn drie gewonden gevallen ter hoogte van Heverlee. Bij het ongeval waren een bestelwagen en een botsabsorbeerder betrokken. Hierdoor ontstond er flink wat verkeershinder.

Op de E40 reed rond 15.45 uur een bestuurder in zijn bestelwagen in de richting van Luik. Opeens viel hij in slaap en belandde hij in één ruk op de pechstrook waar zich een botsabsorbeerder bevond die wees op wegenwerken. De camionette ging na de botsing over de kop en kwam tot stilstand op de linkerflank. De bestuurder liep zware verwondingen op, maar bleef bij bewustzijn. Hij verklaarde dat hij onderweg was naar huis toen hij in slaap viel. Omdat hij mogelijk interne bloedingen opgelopen had, kwam er een ziekenwagen van de MUG aan te pas. Hij verkeerde voor zover bekend niet in levensgevaar. Zijn passagier bloedde, mogelijk door rondvliegend glas. In de cabine van de botsabsorbeerder bevond zich op het ogenblik van de aanrijding nog de chauffeur van dat gevaarte. Hij liep door de impact kneuzingen op aan de nek en werd een halskraag aangedaan. Het trio werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Geen van de betrokken partijen testte positief op alcohol of drugs.

De bestelwagen werd getakeld, net zoals de botsabsorbeerder wiens kussen helemaal vernield was. De absorbeerder werd getakeld door een kraan, de brandstoftank van het gevaarte was leeggelopen. De brandweer kwam dit met vochtabsorberende korrels opruimen. Door dit stevige voorval waren de rechterrijstrook en de pechstrook ter hoogte van Heverlee tussen 15.45 en 18 uur versperd voor het verkeer. Dit bracht een kilometerslange file met zich mee.

Botsabsorbeerder
Zo zag de botsabsorbeerder eruit na het takelen.

Lees meer over