Cartoonexpo in Leuven, enkele grote namen komen aan bod

Cultuursmakers Holsbeek-Leuven presenteren hun Cartoonexpo in Bib Tweebronnen
In de Bib Tweebronnen in Leuven de Cartoonexpo geopend in aanwezigheid van Schepen Denise Vandevoort. Ze vierden er de honderdste verjaardag van de de Cultuursmakers Holsbeek-Leuven. Je kan de expo nog gratis bezoeken tot woensdagmorgen 20 juli.

Cartoons liggen ons nauw aan het hart. Met deze expo werd de draad terug opgenomen bij de Cultuursmakers Holsbeek-Leuven die tussen 1952 en 1973 verschillende ‘Salons van de Humor’ organiseerde. In hun archief vonden we werken van de bekende (strip)tekenaars zoals tekenaar van Jommeke Jef Nys, Marc Sleen die stripheld Nero gestalte geeft en Willy Vandersteen die decennia lang Suske en Wiske en hun vrienden tekende. Deze cartoonexpo is het resultaat van een internationale wedstrijd die in het najaar van 2021 werd gelanceerd. De beste dertig inzendingen werden geselecteerd voor de tentoonstelling. De drie winnaars en de beste Vlaamse inzending vielen te bewonderen op groter formaat. 

Het is de bedoeling om met deze activiteit een heel breed publiek, van jong tot oud, te bereiken. Vandaar dat ze de handen in mekaar geslagen hebben met Bib Tweebronnen in de Leuvense Rijschoolstraat om daar even hun tenten op te slaan, of beter gezegd hun caravan te parkeren. 

Cultuursmakers Holsbeek-Leuven en hun Cartoonexpo in Bib Tweebronnen

Lees meer over