Beroep tegen zeven jaar cel na moordpoging op ex met klinker tijdens seksdate

31 mei 2023 | 12u23 | Gepost door redactie
Vier verdachte dieven betrapt in Leuven en Bertem

Saskia S. (24) uit Huldenberg kreeg zeven jaar cel van de Leuvense rechter in april van dit jaar. Hiermee kon ze niet leven, ze tekende beroep aan. Op 17 juli 2019 nodigde ze haar ex uit op verrassingsdate in een Leuven park. Ze trakteerde hem ter afscheid op klop met een betonnen klinker, ze werd veroordeeld voor poging tot moord.

De man had in de zomer van 2019 de relatie stop gezet. Net nadat hij de relatie verbrak, stuurde ze op twee uur tijd 444 sms’en, zo wisten ze bij HLN. In de nasleep van de relatiebreuk volgden in totaal 3.487 berichten tussen beiden.

Ze had nog één verrassing voor haar ex, meldde ze. De beleving van zijn ultieme fantasie: een seksdate op een publieke plaats, vastgebonden en geblinddoekt en dat in het Alexianenpark. Gelukkig lag dat vlakbij het UZ Gasthuisberg. Toen hij vastgebonden, zat kwam de oplawaai er met een klinker met een gewicht van 3,4 kilogram. Hij haastte zich naar het ziekenhuis, waarop hij dezelfde dag zelfs al mocht beschikken. Zijn ex mocht zich komen verdedigen voor de Leuvense rechter voor een moordpoging. Ze bleef ontkennen dat zij er iets mee te maken had, een onbekende zou dit gedaan hebben. Hoogst onwaarschijnlijk volgens een gerechtsdeskundige die meldde dat de klinker vlakbij, vanop minder dan 25 centimeter werd gesmeten op het slachtoffer. Het leverde haar in eerste aanleg zeven jaar cel op.

De Huldenbergse liet het hier niet bij en stuurde haar huidige advocaat de laan uit. Ze zocht een nieuwe raadsman in Brussel en tekende beroep aan, deze zaak zal afgehandeld worden voor het Hof van Beroep in Brussel.

Lees meer over