Arbeider (51) komt om het leven bij zwaar werfongeval aan Gasthuisbergziekenhuis

Dodelijk ongeval
Een 51-jarige arbeider uit Zoutleeuw is deze namiddag om het leven gekomen bij een arbeidsongeval nabij het Gasthuisbergziekenhuis in Leuven. 

"Omstreeks 15.10 uur hebben wij een melding gekregen van een grondverzakking op een werf nabij het Gasthuisbergziekenhuis. Ter hoogte van de Tweekleinewegenstraat wordt daar aan een schuine kant gegraven. Tijdens die werken vond er een grondverzakking plaats. Op dat ogenblik waren er drie arbeiders in een kuil aan het werk. Eén van de drie kon nog net wegspringen, de andere twee kregen het puin op zich. Een 51-jarige man uit Zoutleeuw overleefde dit niet. Een andere persoon, een 63-jarige man uit Heers, kon wel nog vanonder het puin worden gehaald. Deze werd in kritieke toestand naar het Gasthuisbergziekenhuis overgebracht", bevestigt Mathieu Caudron, woordvoerder van de Leuvense politie.

"Het parket van Leuven werd in kennis gesteld van de feiten. Zij hebben de arbeidsinspectie ter plaatse geroepen. Het arbeidsauditoraat voert het onderzoek naar de exacte omstandigheden van het ongeval", aldus nog Caudron.

Dodelijk ongeval

Lees meer over