Appartementen duurder in Boutersem dan in Knokke: "Daar moet wat fout gelopen zijn"

12 januari 2023 | 11u49 | Gepost door christian.henn…
Langs de Leuvensesteenweg in Boutersem (Google Maps).

Volgens de cijfers van Notaris.be betaalt de hoogste gemiddelde prijs voor een appartement in Vlaanderen in Boutersem in Vlaams-Brabant. De gemiddelde prijs zou er 560.000 euro bedragen. Boutersem stoot dus Knokke-Heist van de troon, waar een appartement gemiddeld 548.000 euro kost. Burgemeester Chris Vervliet (CD&V) kan dit nauwelijks geloven.

“Het is zo dat Boutersem mooi gelegen is met een afrittencomplex van de E40 en een station in Vertrijk op de lijn Luik – Brussel, maar toch kan ik die cijfers niet geloven. We zijn een gemeente met veel grote woningen in open bebouwing, alleenstaand dus en er zijn gewoon weinig appartementen. Dit betekent dat de verkoop van een klein aantal appartementen de cijfers sterk kan beïnvloeden", reageert burgemeester Vervliet.

“Soms gaat het ook verkeerd met de cijfers, want in het verleden werden sommige alleenstaande woningen gecatalogeerd als appartementen. We zullen dit zeker nauwgezet opvolgen met onze diensten. Ik kan nooit geloven dat een appartement in Boutersem duurder zou zijn dan in Knokke”, besluit de burgemeester.

De recentste appartementen in Boutersem situeren zich langs de Leuvensesteenweg, waar er nu nog enkele in oplevering zijn.

Lees meer over