Alice, de groottante van Rode Duivel en ex-OHL'er Leandro Trossard, werd 100 jaar

Alice Trossard voor haar reuzenverjaardagstaart

Terwijl voetballer Leandro Trossard zopas een transfer versierde naar Arsenal en tegen Manchester United voor het eerst mocht opdraven, vierde zijn groottante Alice Trossard in wzc Zevenbronnen in Walshoutem -Landen haar 100ste verjaardag. Ze mocht zelf haar reuzetaart aansnijden.

Alice verblijft sinds drie jaar in Zevenbronnen. Alice is nog steeds opgewekt, maar ze hoort en ziet niet meer goed. Daarom vroegen we aan haar zoon Stan Conard wat haar geheim was om zo oud te worden. “Regelmatig een cava drinken”, luidde het antwoord, want Alice drinkt er nog regelmatig eentje.

“Mijn moeder is geboren en getogen in Landen. Ze kreeg twee zonen, ikzelf en mijn broer die op 15-jarige leeftijd gestorven is aan leukemie. In die tijd wist de dokter niet wat het was. Een verkoudheid dacht hij. Mijn moeder spreekt er nog altijd over en dat heeft mijn leven bepaald”.

“Uit schrik dat mij iets zou overkomen mocht ik nauwelijks de deur uit”vertelt de 5 jaar jongere Stan. “Het enige dat ik mocht doen was lezen, zo’n schrik had ze. Ik ben toen toch naar school kunnen gaan en dankzij al die lectuur kon ik Latijnse doen en naar de universiteit gaan. Ik werd germanist, anders was ik vermoedelijk werkman geworden”.

Veel gereisd

“Mijn vader overleed op 82-jarige leeftijd in 2002. Ze hebben samen altijd veel gereisd. Mijn moeder was gerante in de cafetaria van het Ministerie van Verkeer. Mijn vader werkte op hetzelfde ministerie en kreeg zo veel gratis reizen. Hij was ook vrij vroeg gepensioneerd. Zo hebben ze heel Europa rondgereisd.”

“Ze waren politiek absoluut niet geïnteresseerd, maar toch hadden ze een lidkaart van de katholieken, de liberalen en de socialisten. Om naar feestjes te kunnen gaan en aan reizen deel te nemen. Zelfs na het overlijden van mijn vader ging moeder nog wel eens op reis, en ze ging zeker elke dag een cava drinken in de Stationsstraat in Landen”, besluit Stan.

Voor de 100-jarige werd in wzc Zevenbronnen een leuk feest georganiseerd met een reuzentaart, die Alice zelf mocht aansnijden.

Lees meer over