62-jarige drugsdealer loopt tegen de lamp

Illustratie drugs.
Op 17 november 2022 ging de politie van de PZ Voer en Dijle over tot de controle van een voertuig op de Brusselsesteenweg in Tervuren.  In de auto werd een gebruikershoeveelheid cocaïne aangetroffen. Door het onderzoek van de politie kon bepaald worden in welke woning de cocaïne werd aangekocht en kon de verdachte geïdentificeerd worden.

Er werd vervolgens een huiszoeking bevolen door het parket in de woning van de verdachte in Tervuren, waar men 910 Xtc-pillen, 2 kilogram cannabis, 135 gram hasj, 259 gram cocaïne, 138 gram ketamine en 1,50 kilogram speed heeft aangetroffen. Alsook een contant geld ter waarde van 5.000 euro, een precisieweegschaal en een aantal gsm-toestellen.

Tijdens de huiszoeking kwam de verdachte aangewandeld en werd dan ook meteen gearresteerd. De verdachte betreft een 62-jarige man uit Tervuren. Tijdens zijn verhoor gaf hij de feiten toe.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor handel en bezit van verdovende middelen. De verdachte werd vorige zaterdag voorgeleid en aangehouden. Gisteren is hij voor de raadkamer verschenen alwaar zijn aanhouding werd bevestigd. Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over