Werken Naamsesteenweg verlengd

Naamsesteenweg
Sinds eind september neemt Wegen en Verkeer de fietspaden en de rijweg op de Naamsesteenweg in Heverleebos van aan de brug aan de E40 (grondgebied Leuven) tot aan de grens met Oud-Heverlee onder handen. Nu blijkt dat de werken verlengd worden tot 23 december.

De werken aan de fietspaden en de rijweg op de Naamsesteenweg op het grondgebied van Leuven zijn gestart op 27 september en duren tot midden november. In de loop van de maand augustus nam Fluvius de huidige straatverlichting langs dit stuk van de Naamsesteenweg weg. Na 15 november blijft de Naamsesteenweg dan ook afgesloten, zodat de nieuwe verlichting op een veilige manier op het hele stuk kan geïnstalleerd worden. Op de Naamsesteenweg zal geen fietsverkeer of autoverkeer mogelijk zijn tussen parking Arboretum en Duivenstraat. De extra werken op het grondgebied van Oud-Heverlee, een 200-tal meter verderop worden mee uitgevoerd binnen het bestaande omleidingsplan voor auto's. Autoverkeer zal dan een kleine maand extra omrijden.

Verkeershinder

  • Autoverkeer: De Naamsesteenweg wordt ter hoogte van de werfzone drie maanden volledig afgesloten tot aan de Kerstvakantie. Autoverkeer tussen Leuven en Oud-Heverlee blijft ook in die extra periode gebruik maken van de Expressweg (N25) en de op- en afrittencomplexen van de E40 en de E314.
     
  • Fietsers: Fietsers volgen een korte, lokale omleiding via de Bierbeekpleindreef, Kersperstraat, Vinkenboslaan, Duivenstraat tot half november. De fietsers kunnen tijdens het plaatsen van de nieuwe verlichtingspalen wel via de werfzone doorrijden.
     
  • Openbaar vervoer: De bushaltes (een in beide rijrichtingen) ter hoogte van de Parnassusdreef in Leuven en de bushaltes Vaalbeek in Blanden worden tijdens de werken niet bediend. Alternatieve routes zijn terug te vinden via de routeplanner van TEC.

Lees meer over