Wagen vliegt in lichterlaaie op E314 in Haasrode

e40

Op de E40 Luik-Brussel ter hoogte van de afrit naar Haasrode kwam maandagochtend rond 8.30 uur een wagen in lichterlaaie te staan. Dat veroorzaakte verkeershinder onder andere in de vorm van een kijkfile.

De bestuurder had amper tijd om te reageren toen het vuur ontstond in het motorcompartiment. Hij kon de wagen parkeren tussen de rechterrijstrook en de pechstrook net voor de afrit naar Haasrode. Hij kon zonder verwondingen maar wel met de daver op het lijf ontkomen. Een andere hulpvaardige bestuurder was gestopt en had het vuur geblust met zand. De Leuvense brandweer was om 8.45 uur ter plaatse en bluste de laatste vlammen. Een mechanisch defect lag aan de oorzaak van het vooral. Het autowrak werd rond 10 uur getakeld en toen werd de rijbaan ook opnieuw vrijgegeven.

De rechterrijstrook en de afrit naar Haasrode waren tussen 8.30 en 10 uur niet beschikbaar voor het verkeer. Er ontstond ook een file van enkele kilometers door een te hoog aantal nieuwsgierigen die een blik wilden werpen op de defecte wagen.

Lees meer over