Vaccinatiecentrum De Roosenberg sluit eind september de deuren

26 augustus 2021 | 09u41 | Gepost door annpeeters
roosenberg
Wie zijn of haar vaccinatie miste, weigerde of de tweede prik niet haalde, kan nog tot 29 september 2021 terecht in het centrum.

De vaccinatiecampagne ter bestrijding van het Covid-19 virus loopt stilaan ten einde. De Vlaamse vaccinatiecentra hebben een fantastische prestatie neergezet: op 6 maanden kreeg meer dan 90% van de volwassen bevolking een eerste prik, wat uniek is in de wereld. Ook voor de tweede prik zitten we al aan 86%. "Een volledig vaccinatieschema is de beste garantie voor een zo optimaal mogelijke bescherming. Daarom gaan we ook voor de tweede prik voor een vaccinatiegraad van meer dan 90%", zegt de woordvoerder van vaccinatiecentrum De Roosenberg. 

"Bij aanvang van de campagne had niemand kunnen dromen van zulk prachtig resultaat. Daarom nogmaals een welgemeende dankjewel aan alle vrijwilligers, medewerkers, zorgaanbieders en zorgraden die dit mogelijk hebben gemaakt. Maar ook aan al onze inwoners voor hun grote opkomst in ons vaccinatiecentrum!"

De voornaamste doelstelling is en blijft om zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te beschermen. Daarom krijgt wie nog niet gevaccineerd is of z’n tweede prik gemist heeft een laatste kans om een afspraak te boeken in Vaccinatiecentrum De Roosenberg op volgende data:

Type vaccin

Pfizer

Data 1ste prik: 19, 26 en 31 augustus / 1 en 4 september

Data 2de prik: 17, 19, 20, 24, 26, 27, 30 en 31 augustus / 1, 4, 11, 18 en 29 september

Astrazeneca

Data 2de prik: 30 augustus / 18 en 29 september

J&J

Slechts 1 prik: 27 augustus / 18 en 29 september

De tweede prik wordt steeds van hetzelfde type vaccin toegediend als de eerste prik. Een vaccinwissel tussen eerste en tweede prik is niet toegelaten.

  • Mensen die nog niet zijn gevaccineerd zijn en hun vaccinatie niet expliciet geweigerd hebben, kunnen vanaf volgende week zelf terug een nieuwe afspraak maken via https://www.covidvaccin.doclr.be . Hiervoor worden hun vaccinatiecodes terug geactiveerd!
  • Mensen die initieel geweigerd hebben kunnen zich nog toch eind augustus via QVAX registreren of via het callcentrum (016 39 40 39) te kennen geven dat ze toch nog gevaccineerd willen worden.
  • Ook wie zijn tweede prik heeft gemist, krijgt een laatste kans om zich alsnog te laten vaccineren. Een volledig afgewerkt vaccinatieschema biedt immers op dit moment de beste garantie op een zo laag mogelijk risico op een ernstige COVID-19-besmetting.

Lees meer over