Vaccinatiecentrum De Roosenberg ingehuldigd

11 februari 2021 | 16u34 | Gepost door annpeeters
burgemeesters
In Oud-Heverlee is het vaccinatiecentrum De Roosenberg ingehuldigd door de burgemeesters van Bierbeek, Huldenberg, Lubbeek en Oud-Heverlee, de vier gemeenten van wie de inwoners er terecht zullen kunnen voor hun coronaprik. Het centrum ligt aan het welbekende Zoet Water en is bijna helemaal klaar: in de loop van volgende week wordt er zo veel mogelijk personeel opgeleid en zal het hele proces ter plekke getest worden met een ultieme dry-run.

Het vaccinatiecentrum in Oud-Heverlee is bedoeld voor de vaccinatie van alle inwoners van Bierbeek, Huldenberg, Lubbeek en Oud-Heverlee. De ELZ Leuven Zuid is verantwoordelijk voor de vaccinaties en koos voor Oud-Heverlee als locatie. GC De Roosenberg werd in tijden van corona weinig gebruikt, is voldoende groot en heeft ook heel wat parkeerruimte.   

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee was ook meteen bereid om hier de schouders onder te zetten. Maar ook de 3 andere betrokken gemeenten werkten zoveel mogelijk samen om op korte tijd niet alleen een infrastructuur te bouwen, maar ook heel wat achterliggende processen te organiseren.  

Burgemeester Bart Clerckx zegt hierover trots te zijn, dat wij als OH mee kunnen werken aan één van de grootste logistieke acties die ons land ooit georganiseerd heeft die ons terug een normaal leven zal geven.  “Ik voel een grote dankbaarheid aan de mensen van de gemeente die dit huzarenstukje in zo’n korte tijd hebben klaargespeeld.”  

De samenwerking tussen de vier gemeenten loopt erg vlot. Burgemeester Johan Vanhulst (Bierbeek) van Bierbeek blikt tevreden terug: “Door de constructieve samenwerking tussen de 4 gemeenten kon het vaccinatiecentrum op korte termijn en op een professionele manier uitgebouwd worden. We zullen ook de komende maanden nauw blijven samenwerken.” 

Burgemeester Theo Francken (Lubbeek) kijkt ook tevreden naar het vaccinatiecentrum. “Al hadden we in eerste instantie gehoopt dat onze burgers konden aansluiten bij het centrum in de Brabanthal, omwille van de nabijheid. Maar we zien dat iedereen hier vlot gevaccineerd zal worden.  En het Zoet Water is een perfecte plek om er een uitstapje met het gezin van te maken. Neem de kinderen mee, geniet van de groene omgeving en hopelijk binnenkort ook van de horeca in de buurt.”

“Voor veel Huldenbergenaren is Het Zoet Water een plek waar ze als kind in alle vrijheid konden spelen. Dat onze inwoners er nu in een performant vaccinactiecentrum de weg naar hun hun nieuw herwonnen vrijheid aanvatten, is een bijzonder fijne gedachte!” besluit Danny Vangoidtsenhoven, burgemeester van Huldenberg:  

Voor de realisatie van het vaccinatiecentrum doen we een beroep op Golazo dat de ‘flow’ uittekende die een vlotte doorstroming moet garanderen van wie zich komt laten inenten, van aankomst tot vertrek. Golazo nam ook de productie van de infrastructuur voor zijn rekening, net als de medewerkers en leveranciers die daarvoor nodig zijn. 

“We doen er met onze bedrijven al jaren alles aan om een gezonde levensstijl te bevorderen”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep. “Normaal stimuleren we via evenementen of apps mensen om meer te bewegen. Onze expertise in het opzetten van die evenementen komt nu goed van pas om snel en efficiënt te schakelen bij de bouw van een vaccinatiecentrum, dat bleek de voorbije maanden al bij diverse Covid-testdorpen waar we betrokken waren. We zijn bijzonder blij om ook hier het vertrouwen van de betrokken gemeenten gekregen te hebben voor de samenwerking rond de vaccinaties. Hiermee staan we dichter dan ooit bij de gezondheidspreventie.” 

Dr. Rika Van Overmeire (Voorzitter ELZ Leuven Zuid) is erg tevreden over de samenwerking met de vier gemeenten en de ingerichte infrastructuur. De opbouw van dit vaccinatiecentrum ging wat later van start, maar ook hier is iedereen klaar om van start te gaan, zodra we de eerste vaccins ontvangen. 

vlaggen

Lees meer over