Stille drukjacht op everzwijnen in Meerdaalwoud op dinsdag 29 november

everzwijnen
Natuur en Bos van de Vlaamse overheid organiseert stille drukjachten op everzwijn in het Meerdaalwoud en de Dijlevallei. Deze acties moeten de populatie in de regio verder stabiliseren.

Ze vormen een vervolg op gelijkaardige acties in de afgelopen jaren. Deze activiteiten werden omzichtig voorbereid en houden uiteraard rekening met alle geldende regels in verband met het coronavirus.

"Door middel van een stille drukjacht wordt het wildbeheer op een veilige manier en met een beperkte verstoring uitgevoerd. Bij de organisatie worden ook de aangrenzende landbouwers, jagers, natuurbeheerders en de gemeentebesturen actief betrokken. Om de veiligheid nog beter te waarborgen, worden de betrokken gebieden tijdens de stille drukjacht voor het publiek en andere boswerkzaamheden afgesloten", zo klinkt het bij de gemeente Oud-Heverlee. Aan de toegangspaden wordt het verbod geafficheerd vanaf de dag voor de jachtactiviteit.

foto

Dinsdag wordt er enkel in het westelijke deel gejaagd. De Weertsedreef wordt hiervoor afgesloten van vanavond 23 uur tot en met dinsdag 14 uur.

Meer informatie vind je op de website van het Agentschap van Natuur en Bos.

Lees meer over