Snelrecht voor betrapte inbreker

10 februari 2020 | 15u29 | Gepost door redactie
Inbraken: een overzicht
In de nacht van zaterdag op zondag 9 februari 2020 betrapte een jongeman een inbreker in het huis van zijn grootmoeder. De man lag op de zetel in de woonkamer te slapen toen hij wakker werd rond 3 uur en een man met een zaklamp in de woning zag staan. De man zette het meteen […]
Het bericht Snelrecht voor betrapte inbreker verscheen eerst op Leuven Actueel.

In de nacht van zaterdag op zondag 9 februari 2020 betrapte een jongeman een inbreker in het huis van zijn grootmoeder. De man lag op de zetel in de woonkamer te slapen toen hij wakker werd rond 3 uur en een man met een zaklamp in de woning zag staan. De man zette het meteen op een lopen. Uit de woning bleek niets gestolen. De jongeman verwittigde de politie van zone Voer en Dijle en gaf een goede persoonsbeschrijving van de inbreker. De politie arresteerde rond 4.20u een man die aan deze beschrijving voldeed. Hij fietste op dat moment met een gestolen fiets door de O.-L.-Vrouwstraat in Oud-Heverlee. De fiets was door de eigenaar gestald onder een afdakje van zijn woning in diezelfde straat en daar die nacht gestolen.

“Het parket dagvaardde de 37-jarige verdachte Roemeen onmiddellijk in toepassing van het snelrecht. Hij moet zich in maart verantwoorden voor diefstal van de fiets en poging tot diefstal in de woning”, laat de parketwoordvoerder weten.

Het bericht Snelrecht voor betrapte inbreker verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over