‘Roofdier’, een beklijvend verhaal over liefde en bedrog

Lieve
In haar praktijk probeert Lieve Van Weddingen mensen te bereiken die écht iets uit het leven willen halen. Ze wil mensen inspireren en motiveren om bewust te gaan leven, daarom schrijft ze ook af en toe een boek, maar Roofdier is haar eerste roman.

Lieve Van Weddingen, 47 jaar, woont in het groene Oud-Heverlee en is mama van drie kinderen. “Ik ben afgestudeerd als leerkracht maar heb al 15 jaar mijn eigen bedrijf als therapeutisch coach waarin ik mensen help om meer bewust te worden van wat ze denken, voelen en doen”, zegt Lieve. “Ik heb altijd graag geschreven en schreef als kind heel graag opstellen. Toen ik twintig jaar was stond een boek schrijven al op mijn bucket list. Vóór Roofdier schreef ik twee non-fictie boeken over de niet zo roze wolk bij het moederschap.”

Roofdier is dus het derde boek, maar wel de eerste roman van Lieve Van Weddingen. “Het is een spannend en beklijvend verhaal dat de lezer bij de keel grijpt, ook al gaat het over hele menselijke thema’s als liefde, seks en bedrog. Maar vanaf de eerste bladzijde kan je alleen maar meeleven met het hoofdpersonage Alice. De lezer zal voelen wat zij voelt terwijl haar leven als een kaartenhuis in elkaar stort.”

Alice’ leven valt in duigen wanneer ze ontdekt dat haar echtgenoot, met wie ze al jaren een liefdevol huwelijk heeft, er tientallen minnaressen op nahoudt. Het is een aanslag op haar bestaan, een gebeurtenis die haar kijk op zichzelf en op relaties voorgoed verandert. Ondanks haar aangetaste zelfvertrouwen wil Alice er alles aan doen om weer overeind te krabbelen. Het wordt een zoektocht naar een lelijke waarheid, maar ze moet en zal dit drama te boven komen. Roofdier is een verslavende roman over het verlangen om graag gezien te worden. Het is een verhaal over een onstuitbare drang naar seks en hartverscheurend verraad, maar ook over weerbaarheid en liefde voor jezelf en het leven.

“Gezien het smeuïge verhaal en omdat het ook semi-autobiografisch is, was het snel geklonken om een uitgever te vinden. Soms overtreft de realiteit immers de fictie. Mijn boek is ideaal als vakantieliteratuur en om je een paar uur helemaal te laten meeslepen en je eigen wereld eventjes te vergeten”, besluit Lieve Van Weddingen.

Lieve

Lees meer over