Pizza-automaat moet op burgemeesterbevel sluiten door nachtelijke overlast

Pizza

De pizza-automaat op de Neerijsebaan in Sint-Joris-Weert staat er enkele maanden maar nu komt deze negatief in het nieuws. Zelfs in die mate dat deze door de overlast ontstaan in de buurt dagelijks tussen 22 en 6 uur niet meer mag functioneren.

De pizza-automaat aan de Neerijsebaan op het terrein van het tankstation Gulf in Sint-Joris-Weert werd op bevel van de burgemeester stilgelegd na 22 uur. In normale omstandigheden is het 24/7 geopend en net dat gegeven brengt overlast in de vorm van geluidshinder, vervuiling of wildplassen met zich mee.

"Voor de automaat, die ter plaatse pizza's maakt, is geen vergunning aangevraagd en deze is bovendien dag en nacht open. In afwachting van de omgevingsvergunning, en dat kan enkele weken duren, besloot ik om die pizza-automaat na 22 uur niet meer te laten werken omdat die overlast creëert voor de buurtbewoners. Ze halen ‘s nachts een pizza, zitten met drie, vier in een auto en het duurt enkele minuten voor zo'n pizza klaar is. Ze zetten dan muziek op en praten luid. Bij de zomerse omstandigheden eten ze de pizza nog ter plaatse op. We zijn eigenlijk niet tegen het initiatief, maar het is nu aan onze administratie om uit te zoeken of dat de ideale locatie is voor zo'n pizza-automaat, die dan nog 24 uur op 24 werkzaam is. Het is niet aan de gemeente om een andere locatie hiervoor te voorzien, maar we hebben begrip voor deze buurtbewoners", aldus burgemeester van Oud-Heverlee Bart Clerckx (CD&V).

Lees meer over