Oud-Heverlee begint met aanleg nieuw skatepark

Skatepark
Nog geen schop in de grond of nog geen eerste steen, maar toch begon de gemeente Oud-Heverlee vandaag officieel met de aanleg van een nieuw skatepark. De aannemer zette namelijk het werkterrein af.

"Een trend die we in het afgelopen jaren niet over het hoofd konden zien, was dat de heel wat jongeren het skateboard opnieuw hebben ontdekt. Ook in het Masterplan Zoet Water is er ruimte voorzien voor een grotere skatezone. De aanleg van het skatepark is een eerste stap naar meer buitenspeelruimte voor jongeren aan het Zoet Water", zo klinkt het bij de gemeente Oud-Heverlee.

De huidige skate-infrastructuur in het Zoetwaterpark, of wat de skaters ’t Zoete noemen, voldoet niet meer en is dringend aan vernieuwing toe. "Omdat er in het gemeentehuis niet zo veel skaters werken, ging het gemeentebestuur en de jeugdconsulent in gesprek met de skatejongeren van onze gemeente. Er was deze vorig jaar een afspraak op de plek waar het nieuwe skatepark staat ingetekend én ze gingen samen verschillende skateparken in de ruime omgeving bezoeken, om te kijken en te leren", zo vertellen ze bij de gemeente Oud-Heverlee.

Na heel wat plannen, evaluaties, overlegmomenten met skaters en bouwers, gaan ze nu aan de slag met de aanleg van een nieuw skatepark. Als alles goed gaat, kan het nieuwe skatepark al deze zomer worden getest.

Lees meer over