Nieuwe woonzorgzone De Kouter start infosessies voor opening in april 2021

De Kouter
Woonzorgzone De Kouter in Blanden, een project van Senior Living Group, de gemeente en het OCMW van Oud-Heverlee, zal de deuren openen in april en omvat een woonzorgcentrum, dagverzorgingscentrum, assistentiewoningen en een lokaal dienstcentrum.

De vzw Woonzorgzone De Kouter startte dit jaar met de bouw van een woonzorgzone op een steenworp van de kerk van Blanden, in een groene omgeving en dichtbij het centrum. Met deze nieuwe site spelen de partners in op de stijgende vraag naar kwaliteitsvol ingerichte woonzorgcentra.

Het hypermoderne en aantrekkelijk vormgegeven woonzorgcentrum met 102 woongelegenheden creëert een warme en gezellige thuis met respect voor privacy. De ruime en comfortabele kamers hebben veel lichtinval en bieden een mooi uitzicht. Het concept van De Kouter is een open huis: de bewoners hebben alle vrijheid en doen en laten wat ze willen. Familie en vrienden kunnen elk moment langskomen om bijvoorbeeld samen iets te eten in de brasserie, enz.

Senioren in de buurt die zelfstandig wonen maar geen volledige dag alleen kunnen zijn of nood hebben aan sociaal contact en activiteiten, kunnen terecht in het dagverzorgingscentrum. Hier wordt betaalbare, huiselijke dagverzorging op maat voorzien. Daarnaast wordt er nog een lokaal dienstencentrum ingericht. Op weekdagen kan men hier terecht om deel te nemen aan allerlei hobbyactiviteiten zoals yoga- of knutselsessies.

De laatste jaren zitten assistentiewoningen steeds meer in de lift en hier speelt ook De Kouter op in door 25 comfortabele assistentiewoningen te voorzien in de nieuwe woonzorgzone. Deze zijn kwalitatief afgewerkt en bieden alle comfort. Er zijn verschillende diensten mogelijk waardoor bewoners in alle vrijheid, veiligheid en zelfstandigheid van hun gouden jaren kunnen genieten. Een uitstekende zorg- en verpleeghulp staat voor u klaar als dat nodig is. Beslist u later naar het nabij gelegen woonzorgcentrum te verhuizen, dan hebt u voorrang.

Iedereen is welkom op de online infosessies via Teams op donderdag 26 november om 14 uur en dinsdag 1 december om 18 uur. Graag vooraf inschrijven via info@wzzdekouter.be of bellen naar 016 79 10 00.

Lees meer over