Nieuw skatepark in 't Zoete geopend

Skatepark Oud-Heverlee
Het ruime skateparcours in het Zoetwaterpark op de parking voor jeugdhuis JooW in Oud-Heverlee opende vrijdag in de vooravond. Het belooft alvast een nieuw walhalla voor waaghalzen op wieltjes te worden.

Het afgelopen jaar hebben heel wat jongeren het skateboard opnieuw ontdekt. Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee wilde graag op deze trend inspelen door in het Masterplan Zoet Water ruimte te voorzien voor een groter skatepark. "Na een participatietraject met enkele enthousiaste skatejongeren, kreeg het ontwerp al snel vorm. Door een fijne samenwerking met de aannemer, de betrokken diensten en deze jongeren kon hun droomproject reeds deze zomer gerealiseerd worden", klinkt het.

Een pyramide met ledge, pole jam met rails, handrails,… Het zijn maar enkele van de uitdagende obstakels waar zowel beginnende als gevorderde skaters zich voortaan op kunnen uitleven. Ook jongeren met inline-skates en steps kunnen het park gebruiken. Opgelet: Het betreden van het skatepark is op eigen risico. Draag zorg voor je eigen veiligheid, het dragen van valbescherming is verplicht.

Lees meer over