KU Leuven huurt gewezen klooster La Foresta voor buitenlandse studenten

10 september 2021 | 08u13 | Gepost door annpeeters
la foresta
Het voormalige klooster van de minderbroeders–franciscanen, Prosperdreef 9 in Vaalbeek, wordt door KU Leuven voor een jaar gehuurd. Momenteel zijn ze er druk in de weer om de kamers te vernieuwen en tegen 20 september hopen ze er 123 buitenlandse studenten te kunnen ontvangen.

Tot eind juni 2021 huurde  vzw Europees Centrum La Foresta de gebouwen in Vaalbeek. Wegens verkoop aan een projectontwikkelaar moest de vzw noodgedwongen haar activiteiten stopzetten. De vzw gaf jongeren en volwassenen de ruimte om  vormings- en bezinningsinitiatieven in te richten en organiseerde eigen initiatieven in verband met cultuur en spiritualiteit. In het centrum zijn een twintigtal zalen voor groepen tot 300 mensen en 118 logeerkamers. Het zijn die kamers die KU Leuven huurt voor een jaar. 

Momenteel is KU Leuven volop bezig met de vernieuwing van de technische installaties, worden er nieuwe meubels geplaatst en de keuken wordt aangepast.

Om de afstand naar Leuven te overbruggen, krijgt elke student een fiets ter beschikking. Huurprijzen variëren van 360 tot 470 euro. 

Foto: La Foresta

Lees meer over