Kruispunt Zoet Water volledig afgesloten tot 30 september

19 september 2022 | 09u41 | Gepost door annpeeters
zoet water
Tussen 19 september en 30 september zal het kruispunt aan het Zoet Water volledig afgesloten zijn. 

De afsluiting van het kruispunt Maurits Noëstraat - Waversebaan - Ophemstraat brengt heel wat verkeershinder met zich mee.

Voor gemotoriseerd verkeer

Sint-Joris-Weert 

  • Bereikbaar via Korbeek-Dijle - Huldenberg

Oud-Heverlee 

  • Bereikbaar via Huldenberg - Korbeek-Dijle, komende van Sint-Joris-Weert
  • Bereikbaar via Leuven komende van Blanden / Vaalbeek / Haasrode

Vaalbeek / Blanden / Haasrode

  • Bereikbaar via Leuven (Naamsesteenweg / Expresweg) komende van Oud-Heverlee

Roosenberg en parking Zoet Water 

  • enkel bereikbaar via Vaalbeek

De Lijn

Tijdens de werken zal Sint-Joris-Weert niet bediend worden. Kijk voor de meest recente informatie zeker op de website van De Lijn.

Lijnbussen 337 en 537, komende van Leuven, rijden via de Waversebaan – Vaalbeekstraat – Bogaardenstraat richting Korbeek-Dijle en daarna Huldenberg

Lijnbussen 337 en 537, komende van Waver, rijden via Huldenberg – Korbeek-Dijle – Bogaardenstraat – Dorpsstraat – Waversebaan richting Leuven

Tijdelijke bushaltes zijn voorzien aan bushalte “de Post” , “Oud-Heverlee station” en “Ophemstraat” (waar Lijnbus 598 reeds zijn bushaltes heeft).

Herstelling huisaansluiting Leuvensestraat

Tussen 19 september en 23 september zal Soga nv een gebroken huisaansluiting herstellen. Om deze werken uit te voeren dient de Leuvensestraat ter hoogte van huisnummer 34 afgesloten te worden voor alle verkeer.

Een omleiding is voorzien via de Leuvensestraat - Hollestraat – Oude Nethensebaan – Leuvensestraat, in beide richtingen.

Gezien de impact van de werken is er beslist om deze werken uit te voeren tijdens de afsluiting van het kruispunt aan het Zoet Water. Op deze manier zullen enkel bewoners en plaatselijk verkeer gebruik moeten maken van de omleiding.

Lees meer over